Asiakastarinat

Tekemisen meininki: Ravintolaa perustamassa? Lue juuri perustetun pikaruokaravintola Eggin tarina

Ville Toikka
Sep 13, 2017 1:43:13 PM

Tekemisen meininki -blogisarjassa tutustutaan Pivo Kassaa käyttäviin yrityksiin. 

Haastattelimme Samuli Karjulaa, Satokausikalenterista tutuksi tullutta yrittäjää, joka pikaruokaravintolassa syödessään sai idean, tapasi Michelin-kokki Jouni Toivasen ja nyt heillä on 2017 maaliskuussa Helsinkiin, osoitteeseen Kanavaranta 7 avattu uusi pikaruokaravintola Egg.

Mistä on kyse?

- Lähdettiin miettimään, että mikä olisi hyvä pikaruokaravintola, jossa otettaisiin huomioon ekologisuus, terveellisyys sekä hyvät raaka-aineet –tästä keksittiin munakas, Karjula kertoo.

Myös 2010-luku on muuttanut ihmisten suhtautumista ruokaan, kaupat ovat muuttaneet tarjontaansa ja ruoka käsitteenä on pinnalla koko ajan. Silti pikaruokaskene on pysynyt samanlaisena viimeiset 30 vuotta.

Mikä teissä on erilaista verrattuna kilpailijoihin?

- Me aidosti välitämme siitä, mistä raaka-aineet tulevat, hinta ei ole meille tässä asiassa ykkösprioriteetti. Uskomme yhdessä tekemiseen, pienet tuottajat tulevat mukaan omilla brändeillään. Tuomme pikaruokamaailmaan samaa ajattelua kuin huippuravintoloissa –läpinäkyvyyttä raaka-aineiden alkuperään.

Missiomme on uudistaa pikaruokakulttuuria ilman, että hintataso nousee.

 

Miten teidät löydetään?

- Facebook on ollut tärkein mainostuksessa, mutta hieman ehkä jopa yllätyksenä on tullut perinteisen myynnin merkitys. Flyereiden jakaminen sekä ständien sijoittaminen oikeisiin lokaatioihin on suuri tekijä siihen löytävätkö ihmiset paikalle. Myös sähköpostimainonta on tehokasta erityisesti yksityisiä tilaisuuksia varten.

Ensimmäinen Egg-ravintola on ollut nyt 4 kuukautta auki, mikä on ollut suurin haaste?

-Suurin haaste on saada ihmiset käymään ensimmäisen kerran. Ne jotka ovat käyneet, eivät ole pettyneet, mutta ihmisten kuluttajakäyttäytymistä on vaikea muuttaa, Karjula summaa.

 
Mitä loppuvuosi 2017 pitää sisällään?
 

-Tavoitteenamme on laajentaa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle Jyväskylään ja avata kaksi uutta Egg-ravintolaa. Kananmunakorvikkeemme VEGG on saatu ensimmäisten kauppojen hyllyille, lisäksi avasimme juuri kaksi viikkoa sitten Spin-Off konseptin, kahvilaravintola WILDin.

VEGG –Kun lähdettiin tekemään vegaanitarjontaa kananmunaravintolaan, syntyi sivutuotteena jalotofusta valmistettu kananmunankorvike, jota myydään jo valikoiduissa S-ryhmän kaupoissa.

WILD –Osoitteessa Mikonkatu 6 sijaitsevan TRE design-kaupan yhteydessä oleva kahvilaravintola tarjoilee esimerkiksi Suomen parasta karjalanpiirakkaa.

 

Kahvilaravintola WILD

 Kahvilaravintola WILD

Pivo Kassa kasvun tukena

Pivo Kassa on ollut Egg –ravintolassa käytössä avajaisista lähtien, ja nyt kahvilaravintola WILDin avattua on Pivo Kassan ominaisuuksista ’Usean kassan tuki’ mahdollistanut kassakohtaisen myymäläseurannan.

Pivo Kassan analytiikka auttaa myymälänpitäjiä seuraamaan myyntiä tunti / päivä / viikko / sekä kuukausikohtaisella tasolla.

Vakioasiakkaan tunnistaminen mahdollistaa asiakkaiden käyttäytymisen tutkimisen myymälässä. Maksukortilla maksettaessa kauppias tunnistaa ostotapahtuman yhteydessä onko asiakas Uusi, Palaava vai Vakioasiakas. Tapahtumakalenterin päiväkohtaisesta myynnistä kauppias voi seurata päivä sekä viikkotasolla, miten asiakkuudet ovat jakaantuneet.

 

Kokeile Pivo Kassaa ilmaiseksi! 

Kokeile ilmaiseksi

 

 

Lue lisää aiheesta
Materiaalit

Ajankohtaista

Liity postituslistalle